Academy – Kiwanis Europe

PROGRAMMA

DONDERDAG 18 MEI 2023

REGISTRATIE
14:00-18:00
U vindt de registratiebalie voor de conventie in het Van der Valk Hotel Amsterdam – Amstel, zaal Club Pampus.

KIWANIS WINKEL
14:00-18:00
Vind het juiste Kiwanis T-shirt, banner, speld, broche of zoveel andere artikelen in de Kiwanis shop die in dezelfde ruimte als die van de registratiebalie – Club Pampus – zal staan opgesteld.

STAND VAN HET KIWANIS POPPENPROJECT
14:00-18:00
Mis de Kiwanis poppenstand in de ruimte van Club Pampus niet! Het project is gestart in 2000 en richt zich op de donatie van poppen aan de kinderafdelingen van ziekenhuizen in Nederland. De poppen, gemaakt door mensen met een handicap, zijn sinds 2021 “uitgerust” met een voedingssonde of een stoma – en ze zijn een groot succes!

VRIJDAG 19 MEI 2023

REGISTRATIE
9:00-17:00

KIWANIS WINKEL
9:00-17:00

STAND KIWANIS POPPENPROJECT
9:00-17:00

ONTMOET DE KANDIDATEN
14:00-15:00
Woon de inleidende presentaties van de kandidaten voor sleutelposities in KI-E bij, stel hen vragen en wissel standpunten met hen uit.

OPENINGSCEREMONIE
15:30-16:30
Woon de openingsceremonie bij en krijg een introductie van Amsterdam.

CANAL CRUISE (facultatieve, ticketgebonden activiteit te boeken via het registratieformulier)
18:00-19:00
De tour neemt u mee door Amsterdam in typische, voor lage bruggen gebouwde boten. Een geweldige manier om het middeleeuwse Amsterdam in korte tijd vanuit een interessant bewegend perspectief te bekijken. Het voordeel van het water: geen stoplichten, geen files zoals bij een Hop on Hop off bus.
De tour bevat een koptelefoon met 5 talen waaruit je kunt kiezen en informeert je over een aantal hoogtepunten die de Amsterdamse grachten te bieden hebben.

De opstapkade is bij het Centraal Station, 200 meter van de metro Centraal Station. Mensen die de openingsceremonie bijwonen en geboekt hebben voor de rondvaart vertrekken om 17:00 uur vanaf het Van der Valk Hotel Amsterdam – Amstel.

Toegang: u moet 5 treden naar beneden. Rolstoelen kunnen aan de kade worden achtergelaten, maar moeten met een eigen slot aan een paal worden vastgemaakt. Rolstoelen kunnen niet mee aan boord. Er is rolstoeltoegankelijkheid tot aan de boot.

Faciliteiten: er is een zeer beperkte bardienst aan boord, een toilet en een kapitein die de boot beheert. Verwarming en grote glazen doorkijk.

De excursie ontscheept de deelnemers een blok verwijderd van het Sea Palace, het restaurant waar het vriendschapsdiner plaatsvindt.

VRIENDSCHAPSDINER (te boeken via het registratieformulier)
19:00-22:00
Ontmoet oude vrienden weer in het Sea Palace, een groot Chinees restaurant, en geniet van een 3-gangen shared dining aan tafels van 8 personen met uitzicht op de Amsterdamse haven.

Let op: het vriendschapsdiner vindt plaats op de eerste verdieping, die alleen toegankelijk is via een trap van 12 treden, aangezien er geen lift of hellingbaan is om op de eerste verdieping te komen.

Na het diner kunt u besluiten in de stad te blijven of terug te gaan naar uw hotel. De metro rijdt tot 00:15 uur (naar Van der Valk Hotel Amsterdam – Amstel en Leonardo Royal Hotel:  metro nr. 51, halte Overamstel).

ZATERDAG 20 MEI 2023

ALGEMENE VERGADERING VAN AFGEVAARDIGDEN
10:00 – 12:30
Laat u informeren over de zaken en activiteiten van het KI-E. KI-E President Martien van der Meer zal de sessie voorzitten en de internationale gasten verwelkomen en begroeten. Afgevaardigden van clubs uit heel Europa zullen stemmen over eventuele wijzigingen in de statuten van KI-E; de volgende leiders van de organisatie kiezen; de Europese kandidaat voor de functie van KI Trustee At-large bekendmaken en ondersteunen. De zitting wordt afgesloten met de presentatie van de plaats van de Europese conventie van 2024.

De algemene vergadering van Afgevaardigden op zaterdag 20 mei 2023 wordt live online gestreamd, zodat de deelnemers ook op afstand het verloop kunnen volgen. Enkel de afgevaardigden die aanwezig zijn in de vergaderzaal in Amsterdam kunnen hun stem uitbrengen. Er zal persoonlijk met hen contact worden opgenomen nadat zij als stemgerechtigde afgevaardigde zijn gecertificeerd. Kijk op kiwanis.eu voor informatie over de streaming. 

LUNCH (lunch met tickets te boeken via het registratieformulier)
12:30-13:45
Maak van de gelegenheid gebruik om elkaar te ontmoeten tijdens een gezellige lunch.

PARALLELLE WORKSHOPS
SCHAKELEN: NIEUWE SOORTEN CLUBS
14:00-14:45
Is het mogelijk om een club te organiseren met wijnproducenten of bierbrouwers? Golfers uit de regio? Met één thema, zoals kinderarmoede of veiligheid voor fietsende kinderen? Hebben we een acceptatiecommissie en ingewikkelde toelatingsprocedures voor nieuwe leden nodig?
Deze sessie, die vooral interessant is voor luitenant-gouverneurs en Kiwaniërs die nieuwe clubs willen oprichten, zal nieuwe mogelijkheden verkennen en enkele mythen en misvattingen over de oprichting van nieuwe clubs uit de wereld helpen.

SIGNATUURPROJECTEN NEDERLANDSE VOORBEELDEN
14:00-15:00
Kom horen hoe Nederlandse clubs projecten creëren en uitvoeren die de gezichten van kinderen opfleuren en hen voor een dag of meer hun soms moeilijke dagelijkse leven doen vergeten. U zult horen hoe het Kiwanis Vliegerfeest honderden kinderen de kans geeft om het plezier van het vliegeren te ervaren.
U leert ook hoe de Kiwanis club van Utrecht ter gelegenheid van het 900-jarig bestaan van de stad een inzamelingsactie en wedstrijd organiseerde gericht op onderwijs voor kinderen.

PARALLELLE WORKSHOPS
KRIJG SUBSIDIES VOOR HET ORGANISEREN VAN MEETUPS
15:00-15:45
Leer hoe je tot €2.500 kunt krijgen om de kosten van het organiseren van Kiwanis MeetUps te dekken en nieuwe clubs op te richten. Voorlopig district Roemenië geeft het voorbeeld door MeetUps te organiseren en bij elk evenement nieuwe leden te winnen. Doe mee aan deze workshop om kennis op te doen over het Roemeense voorbeeld!

SIGNATURE PROJECTEN NEDERLANDSE VOORBEELDEN
15:15-15:45
Ontdek hoe Kiwanis Club Halderberge-Rucphen helpt de fysieke en emotionele last van kinderen met kanker te verlichten. Via de Nederlandse Kinderkankerorganisatie ontvangen kinderen het “Dapperheidskoord” van kralen die elk een bepaalde betekenis hebben (bloed prikken, chemotherapie, IC-opname…). Het helpt kinderen tijdens de behandeling beter te begrijpen wat ze doormaken – het vertelt ook hun eigen unieke verhaal!

EEN SIGNATUURPROJECT MET EEN OUDHOLLANDS GEBRUIK
16:00-16:30
Een initiatief van Kiwanis Club Laren – de club waar KI-E voorzitter Martien van der Meer vandaan komt – Art Laren is een internationale openluchtbeurs voor moderne en hedendaagse kunst. Alle netto opbrengsten gaan naar goede doelen voor het welzijn van kinderen, zoals het aanleggen van schooltuinen om het eten van meer groente en fruit te bevorderen, kinderen een dagje meenemen naar een avonturenpark.
Traditioneel begint deze kunstbeurs met de “Nieuwe Haringparty” – een oud Nederlands gebruik waarbij haring en jonge jenever centraal staan!

GALADINER (te boeken via het registratieformulier)
19:30-24:00
Pak je avondjurk of black tie in om deel te nemen aan het galadiner in het Leonardo Royal Hotel. Geniet van het gezelschap van uw collega-Kiwaniërs uit andere landen, vergezeld van lekker eten (frisdranken, wijnen en bieren zijn inbegrepen). Het diner wordt opgeluisterd door zachte muziek, zodat u er zeker van kunt zijn dat u met uw buurman of buurvrouw kunt praten. Na het dessert wordt de vloer vrijgemaakt om ruimte te maken voor wat meer “TUNE IN, PLAY ON “- trek uw dansschoenen aan voor een live dj-sessie!