Academy – Kiwanis Europe

REIZEN & LOKAAL VERVOER

Als u naar Amsterdam reist, zorg er dan voor dat u op eigen houtje naar de locatie komt.
Het boeken en betalen van de reis is geheel de verantwoordelijkheid van de deelnemers.

Kom je met het vliegtuig? Dan is Luchthaven Schiphol je bestemming! Neem een taxi of trein naar je hotel.

U kunt gemakkelijk in beide richtingen reizen met het openbaar vervoer – trein en metro (voor wie op de luchthaven Schiphol aankomt). U neemt gewoon metro 51 (de oranje lijn – uitstappen bij metrohalte ‘Overamstel’ als u met de trein in Amsterdam Centraal aankomt).
Het treinstation op Schiphol ligt direct onder Schiphol Plaza. Schiphol Plaza is een winkelcentrum op Schiphol. Het is onderdeel van de aankomsthal, die voor aankomende reizigers na de paspoortcontrole geïntegreerd is met de stationshal van station Schiphol.

U kunt het losse treinkaartje van Schiphol naar Amsterdam Zuid of Amsterdam Rai online kopen: NS site OF bij de blauw/grijze OV-kaartautomaten. Deze staan bij de bagageband van Aankomst 3 en net buiten Aankomst 3, bij de roltrappen naar Vertrek 3.

Voor het openbaar vervoer IN Amsterdam bieden wij wel de mogelijkheid om 24-uurs OV-kaartjes te kopen die u in de stad Amsterdam kunt gebruiken. U kunt deze tickets kopen op de boekingspagina van het registratieformulier.

Vanaf het treinstation op Schiphol neemt u de trein naar station Amsterdam Zuid (ongeveer 6 minuten) OF Amsterdam Rai (ongeveer 9 minuten).

U boekt uw hotelaccommodatie in het Van der Valk Hotel Amsterdam – Amstel OF het Leonardo Royal Hotel Amsterdam:

In Amsterdam Zuid neemt u metro 51 op metrostation-Zuidplein (oranje lijn richting Amsterdam Centraal) en stapt u uit bij metrostation Overamstel.

OF In Amsterdam Rai neemt u metro 50 op Metrostation RAI (groene lijn richting Gein) en stapt u uit op Metrostation Overamstel.

Metrokaart Amsterdam

Komt u met de auto? 
Let op:

Er is geen vignetsysteem in Nederland. De voertuigen die mogen rijden worden bepaald door de Europese norm. Deze is te herkennen aan de nummerplaat. Bezoek de site van de Europese toegangsregelaar.

Sinds november 2020 heeft Amsterdam een groene milieuzone voor dieselpersonenauto’s. Dieselauto’s mogen alleen de milieuzone in als ze emissieklasse 4 of hoger hebben. Personenauto’s met een dieselmotor en een emissieklasse 3 of lager zijn niet meer toegestaan. Dus als uw dieselauto emissienorm (EURO) 4 of hoger heeft (bouwjaar 2006 of later) dan heeft uw auto onbeperkt toegang.

  • Auto’s die niet op diesel rijden zijn welkom in de milieuzone.
  • Als uw voertuig aan de Amsterdamse milieuzone voldoet, hoeft u uw voertuig niet te registreren (zoals in sommige andere landen wel het geval is).

     

Parkeerplaatsen zijn beschikbaar bij zowel het Van der Valk Hotel Amsterdam – Amstel als het Leonardo Royal Hotel op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Er zijn goedkopere opties op enige afstand, genaamd P+R (Park & Ride).