Academy – Kiwanis Europe

PROGRAMMA

(Onder voorbehoud van wijzigingen)

VRIJDAG, 17 MEI 2024

REGISTRATIE
14:00-18:00
De registratiebalie voor het congres vind je in het Parc Hotel Alvisse – zaal Pina

ZATERDAG, 18 MEI 2024

REGISTRATIE
9:00-17:00 | zaal Pina

KIWANIS SHOP
14:00-18:00 | zaal Fischbach

Ben je op zoek naar het juiste Kiwanis T-shirt, banner, speld, broche of andere Kiwanis artikelen, dan kan je terecht in de Kiwanis shop

OPENINGSCEREMONIE
17:00-18:30 | zaal Europe A
We nodigen je graag uit op de openingsceremonie. Hier krijg je ook een introductie van Luxemburg.

VRIENDSCHAPSDINER (te boeken via het registratieformulier)
19:30-23:00 | zaal Europe B
Je kan genieten van dit informeel diner in het congreshotel (Parc Hotel Alvisse). De ideale gelegenheid om oude vrienden terug te ontmoeten.
Dresscode: zakelijke vrijetijdskledij

ZONDAG, 19 MEI 2024

REGISTRATIE
9:00-12:00 | zaal Pina

KIWANIS SHOP
12:00-17:00 | zaal Fischbach

WORKSHOPS
BACK TO THE RACE: EUROPEES SOCIAAL PROJECT
9:00-9:40 | zaal Wiltz-Vianden
We nemen het project “Kinderen helpen in Oekraïne”, dat afgelopen oktober van start ging, onder de loep en kijken hoe we deze kinderen, de onschuldige slachtoffers van de oorlog, kunnen blijven helpen.

BACK TO THE RACE: SLEUTELS TOT LEDENGROEI
9:40-10:20 | zaal Wiltz-Vianden
Kiwanis maakt het mogelijk om nieuwe vriendschappen te sluiten, nieuwe relaties aan te gaan en Kinderen van de Wereld te helpen, wat een geweldig verhaal is. Maar het verhaal kan nog mooier worden als we het met meer mensen, buiten onze bestaande kennissenkring kunnen delen. We kunnen onze clubs openstellen voor jongere leden en nieuwe potentiële leden aanbrengen. We geven een aantal methoden en hulpmiddelen om je te helpen nieuwe leden te werven.

BACK TO THE RACE: PRATEN OVER VERJONGING
10:20-11:00 | zaal Wiltz-Vianden
Het is belangrijk voor Kiwanis-clubs om jongere leden te werven. Moeten we om dit te bereiken niet ook de manier waarop we werken verjongen? Protocollen en toelatingsprocedures versoepelen? Beter gebruik maken van technologische hulpmiddelen? Heb je ideeën? Dan kan je deze met ons delen en samen vinden we oplossingen om jongere leden te werven!

ONTMOET DE KANDIDATEN
11:00-12:00 | zaal Wiltz-Vianden

De kandidaten voor sleutelposities in KI-E en KI geven inleidende presentaties. Dit is het uitgelezen moment om hen vragen te stellen en standpunten uit te wisselen.

GRATIS WANDELLUNCHBUFFET
12:00-14:00 | zaal Europe C OF buiten rond het zwembad als het weer het toelaat.

ALGEMENE VERGADERING VAN AFGEVAARDIGDEN
14:00-17:00 | zaal Europe A
Hier wordt je geïnformeerd over de zaken en activiteiten van het KI-E. KI-E President Josy Glatigny zal de sessie voorzitten en de internationale gasten verwelkomen en begroeten. Afgevaardigden van clubs uit heel Europa krijgen wijzigingen van de statuten van KI-E voorgelegd om ze in overeenstemming te brengen met de onlangs aangenomen Luxemburgse A.s.b.l.-regelgeving (non-profitorganisaties), evenals bijgewerkte beleidsregels, procedures en richtlijnen (PP&G’s). Ze zullen ook een nieuwe vicevoorzitter voor KI-E kiezen en Europese kandidaten voor de functies van KI-Trustee. De zitting wordt afgesloten met de presentatie van de locatie van de Europese conventie van 2025.

De algemene vergadering van Afgevaardigden op zondag 19 mei 2024 wordt live online gestreamd, zodat de deelnemers ook op afstand het verloop kunnen volgen. Volgens de huidige statuten van KI-E kan er alleen in persoon worden gestemd en is dit beperkt tot gecertificeerde afgevaardigden. Er wordt persoonlijk contact met hen opgenomen zodra ze als stemgerechtigde afgevaardigden gecertificeerd zijn. Kijk op kiwanis.eu voor informatie over de streaming. 

Vriendschapsdrink
17:00 | zaal Europe C 

GALA-AVOND | Riviercruise op de Moezel (te boeken via het registratieformulier – de plaatsen voor deze avond zijn beperkt, dus reserveer vroeg!)
19:00-23:30 | Trefpunt bustransfer: lobby Parc Hotel Alvisse
We verwelkomen je graag aan boord van de “Princesse Marie-Astrid”. We nemen je mee en bieden je een prachtig uitzicht over de prachtige Moezelvallei. Terwijl je kan genieten van een heerlijk diner aan boord, zie je pittoreske dorpjes, glooiende heuvels, bossen en wijngaarden langzaam aan je voorbijglijden. Als je van geschiedenis houdt, kun je je misschien herinneren dat hier een belangrijk hoofdstuk van de Europese geschiedenis werd geschreven, want op de “Princesse Marie-Astrid” werden in 1985 en 1990 de beroemde Schengenakkoorden ondertekend.
Dresscode: zakelijke kledij